Маси за игра на шах, табла и „Не се сърди човече“ вече са част от пространството до детската площадка на Младежкия хълм. Общо 12 нови пейки са монтирани в парковата зона и по алеята към върха на тепето. Поставени са и кошчета за отпадъци. 

Проектът „За по-красив и чист Пловдив“ на Лайънс клуб „Евридика“  е осъществен с подкрепата на LCI, Лайънс клуб „Пловдив“, Община Пловдив, районите „Централен“ и „Южен“, ОП „Градини и паркове“ и дарители.

Пълната подкрепа на Община Пловдив за всяка гражданска инициатива, която допринася за по-чиста, красива и здравословна градска среда заяви заместник-кметът по екология, здравеопазване и социална политика Анести Тимчев пред десетките пловдивчани, които се събраха, за да отбележат успешното изпълнение на проекта.

Шах, табла и

„С тази наша инициатива искаме да помогнем, така че многобройните посетители на Младежкия хълм да почиват още по-пълноценно. Предвиждаме да организираме и много забавни игри за децата“, заяви президентът на „Евридика“ Петя Димитрова. 

Шах, табла и

„Пловдив ще става все по-хубав, ако освен усилията на общината многократно се умножат и хората като вас, които лично допринасят  за добри каузи“, подчерта Анести Тимчев. Той изрази дълбокото си уважение към всички, които отделят внимание и време, за да направят нещо за другите. 

На събитието присъстваха също заместник-кметът на район „Южен“ Атанаска Тунтова и заместник-директорът на ОП „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев. 

Освен на шах, табла и „Не се сърди човече“ деца и възрастни скачаха на въже, играха на ластик и федербал.

Прочети повече в https://www.marica.bg/