С пъстри рисунки на тема:“Да намалим отпадъците заедно“осъмна административната сграда на район „Южен“
Кметът на района – г-н Атанас Кунчев награди участниците в конкурса за рисунка, обявен във връзка с отбелязване на Европейската седмица за намаляване на отпадъците 18-26.11.2023 г. В него се включиха ученици от всички училища на територията на район „Южен“.
От рисунките весело се усмихваха: контейнери за разделно събиране на отпадъците, Земята, която плаче, когато е мръсна и се радва когато е чиста, найлоновите торбички, които също замърсяват земята и постепенно трябва да се заменят и много други…
„Най-талантливите деца са при нас!
С тези рисунки Вие създадохте една неповторима атмосфера тук в нашето кметство. От Вашите творби се вижда, че сте изключително талантливи и съпричастни с екологичните проблеми, съпътстващи нашето ежедневие. Благодарение на тях цялото кметство се изпъстри с цветни и позитивни емоции и това ни вдъхновява за повече такива инициативи.
Бъдете здрави и ви очакваме отново!“ – сподели кметът Кунчев.
Накрая той покани всички деца да влязат в кметския кабинет, да седнат на неговия стол и да усетят какво е да си кмет на един от най- големите райони в Пловдив.
Това е само началото на инициативите, с които районната администрация ще продължи да стимулира малки и големи, като ги прави съпричастни към опазване на околната среда.