Събарят опасен строеж – свърталище на наркомани в Коматево

Събарят опасен строеж – свърталище на наркомани в Коматево

Вчера е подписан договорът с фирмата изпълнител за премахването на опасният строеж в двора на ОУ „Захари Стоянов” в квартал Коматево, каза кметът на район „Южен” – Костадин Язов пред репортерите на Тraffic News. Багерите са влезли още днес на терен. Отделени бяха средства от бюджета и веднага задействахме процедурата по обществена поръчка. Преди ден сключихме договора с фирмата, която спечели конкурса”, заяви Язов. След приключване на дейностите по събаряне, оградата на училището  ще бъде реконструирана.

Прочети цялото интервю тук  >>

Агенция за социално подпомагане съвместно с Община Пловдив ще осигурява топъл обяд

Агенция за социално подпомагане съвместно с Община Пловдив ще осигурява топъл обяд

ОПЕРАЦИЯ „3.1 – Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“

Уважаеми граждани на Район „ЮЖЕН“ Община Пловдив, считано от   месец януари 2021г. година Агенция за социално подпомагане съвместно с Община Пловдив ще осигурява топъл обяд (включващ супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт) на лицата от следните целеви групи :

 1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност -хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

2. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

       Документи за включване в програмата можете да подавате в кметството на Район „ЮЖЕН“ всеки работен ден от 09.12.2020 – Сряда до 18.12.2020  -Петък /включително/, в часовете от 10:00 до 12:00.

Документи за изтегляне: ЛИСТ1, ЛИСТ2