Заплащане на СИК – по банков път

Във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14 ноември 2021 г., администрацията на район „Южен“ – община Пловдив, уведомява всички членове на СИК, че възнагражденията за участието в изборния ден ще бъдат изплащани по банков път.

За целта всички председатели, зам.-председатели и членове на СИК да предоставят в изборния ден актуално удостоверение за банкова сметка, по която ще бъде преведено полагащото им се възнаграждение.

Демонстрации със специализираните устройства за машинно гласуване в Район „Южен“ на 5 и 10 ноември 2021

Демонстрации със специализираните устройства за машинно гласуване в Район „Южен“ на 5 и 10 ноември 2021

РИК 16 Пловдив град уведомява гражданите на Община Пловдив, че със съдействието на Община Пловдив демонстрации със специализираните устройства за машинно гласуване (СУЕМГ) ще се провеждат в Район „Южен“ на 5 и 10 ноември 2021 г., от 9 до 13 часа, в сградата на общината на адрес: гр. Пловдив, бул. „Македония“ №73А. Гражданите могат лично да получат опит за работата с устройството при провеждане едновременно на избори за народни представители и президент и вицепрезидент, както и да получат разяснения от членове на РИК 16. Демонстрациите се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки!

1 ноември – ден на народните будители

1 ноември – ден на народните будители

Днес, 1 ноември празнуваме Деня на народните будители. Това са онези светли личности, които във времена на разделение и заплаха за вярата и българщината са отстоявали изконните ни ценности и са се борили за духовното ни и книжовно израстване.

С гордост и признателност нека следваме идеалите им  и помним, че само със силна воля  и сплотеност ще се съхраним  като народ и ще успеем да изградим едно по-добро бъдеще за България.

 

Поклон, Будители Народни!

Д-Р КОСТАДИН ЯЗОВ

Кмет на Район „Южен“