Tържествено връчване на знамето на Първи детски гвардейски отряд

Tържествено връчване на знамето на Първи детски гвардейски отряд

Под патронажа на Президента на Република България  в парк “Белите брези” в район „Южен“ днес  се състоя церемония по тържествено връчване на знамето на Първи детски гвардейски отряд. Церемонията се извърши с участието на Националната гвардейска част и с подкрепата на Министерство на отбраната.

Първа копка на ДГ “Зорница”

Първа копка на ДГ “Зорница”

Първа копка на нова пристройка на ДГ “Зорница” с адрес ул. “Георги Кондолов” 45 направиха днес Кметът на Район „Южен“ Костадин Язов, Кметът на Пловдив Здравко Димитров и зам.-кметът му Пламен Райчев.

СПИСЪК НА НЕДОПУСНАТИ КАНДИДАТИ за длъжността – Старши експерт-счетоводител

СПИСЪК

НА  НЕДОПУСНАТИ  КАНДИДАТИ

за длъжността – Старши експерт-счетоводител в дирекция „Административно, правно, информационно обслужване, счетоводство,бюджет, човешки ресурси и стопански дейности”  в район „Южен”

Въз основа на Протокол № 1 от 27.04.2022 г. конкурсната комисия назначена със             Заповед № 22Ю-РОА-129 от 08.04.2022 г. Кмета на район „Южен” за допускане и провеждане на конкурса за длъжността Старши експерт-счетоводител в дирекция „Административно, правно, информационно обслужване, счетоводство, бюджет, човешки ресурси и стопански дейности”  в район „Южен” реши:

 Не се допуска до участие в конкурса следният кандидат:

Име, презиме и фамилия Основание за недопускане
1. Зекие Мехмед Оджак чл. 20, ал. 2 от НПКПМДСл.

–                    Представените документи, не удостоверяват минималната образователно-квалификационна степен  „Бакалавър“ за заемане на длъжността т. 2.1. Изисквания към качествата на кандидатите за длъжността съгласно обявата.

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

НА КОНКУРСНАТА КОМИСИЯ:  …………../П/…………………….

Панко Енев – Заместник-кмет на район „Южен“

Списък недопуснати-27.04.22 – сайт

Честито Възкресение Христово!

Честито Възкресение Христово!

Уважаеми съграждани,

Възкресението е най-светлият християнски празник. В този ден, Божията благословия слиза на Земята и изпълва душите ни с милосърдие, любов към ближния и надежда за един по-мирен свят.

С пожелание за много здраве, светлина в душите, мир и благоденствие!

Светли празници и Христос Воскресе!

Костадин Язов

Кмет на Район “Южен”

С конкурс за рисунка бе отбелязан Световният ден на Земята в Район „Южен“

С конкурс за рисунка бе отбелязан Световният ден на Земята в Район „Южен“

Близо 100 рисунки от училищата в Район „Южен“ се състезаваха за призовите места, като темата на конкурса тази година беше : “Инвестирай в нашата планета“.

Комисията беше много затруднена в избора на победители и за това определи по няколко първи, втори и трети награди във всяка възрастова група.

В пъстрите рисунки на учениците се виждаха техните мечти и идеи за по-чиста и екологична среда, в която да живеят.

Освен първо, второ и трето място комисията определи и няколко специални награди:

  • Анелия Атанасова – 6 клас ОУ „Стоян Михайловски“
  • Клуб „ Чудесата на природата“ към ОУ „Захари Стоянов“
  • Учениците от 5 а клас при ОУ „Захари Стоянов“
  • Учениците от 6 б клас при ОУ „Захари Стоянов“

Рисунката на Анелия Атанасова от 6 клас на ОУ „Стоян Михайловски“ с р-л Камелия Христева, бе отличена с първо място и със специална награда на комисията.

Нейната рисунка изцяло отговаря на тема „Инвестирайте в нашата планета“. По един умел и колоритен начин тя е изобразила част от земното кълбо, природните богатства и е показала как три дечица събират разделно отпадъци.

„Всеки един от нас може да допринесе за опазването на природата ни“ –  сподели малката художничка.

Връчиха се и три специални награди за учениците от ОУ „Захари Стоянов“.

„С много оргинални макети ни изненадаха  учениците  от 5а и 6б клас на ОУ „Захари Стоянов“ с ръководител Петя Енчева“  и учениците от клуб „Чудесата на природата“ с р-л Красимира Попова. Г-жа Енчева, която е учител по математика, тази година е поставила задача на учениците си,  да създадат своя математическа приказка, като използват геометрични фигури и тела. С представените макети те показаха, че геометрията макар и сложна наука, с малко въображение и труд може  да пресъздаде  красивата ни природа. Децата  мечтаят Земята  да бъде  по-чиста и зелена, а ние възрастните да сме по-отговорни и да я съхраним за бъдещите поколения“ – сподели кметът на Район „Южен“ Костадин Язов.

Грамотите бяха връчени от неговите заместник-кметове г-жа Екатерина Стефанова, г-н Панко Енев, както и от г-жа Евтимия Първанова – Главен експерт „Екология“ в Район „Южен“.

ПРОТОКОЛ земя 2022