С ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ – СПЕКТАКЪЛ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ДЕНЯ НА ДЕТЕТО  В РАЙОН “ЮЖЕН“

С ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ – СПЕКТАКЪЛ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ДЕНЯ НА ДЕТЕТО В РАЙОН “ЮЖЕН“

Кметът на Район „Южен“ г-н Костадин Язов има удоволствието да Ви покани за поредна година на празника, организиран по случай деня на детето под надслов „Раздвижи парка“, който ще се проведе  на 01.06.22г. от 18:00 часа в парк „Бели Брези“

В тържеството ще вземат участие над 220 деца от седем училища и арт клубове. Школата по модерни танци „Ненси-Денс“ със своите 12 години опит и музикалните школи „Арт Войс“ и „Музика Нова“ гарантират на малчуганите и техните родители едно незабравимо изживяване, изпълнено с много танци, песни и великолепно настроение.  С любезното съдействие на нашите спонсори са осигурени вода, освежаващи напитки, лакомства и много изненади за участниците и гостите на празника. Заповядайте и носете доброто настроение със себе си!

Продължават обработките срещу комари и кърлежи

Продължават обработките срещу комари и кърлежи

През следващата седмица дейността на специализираните общински екипи от ОП „Дезинфекционна станция“ ще продължи с нощните обработки срещу кърлежи, комари и вредители по декоративната дървесна и храстова растителност. Ще се работи по следния график:

02.06.2022 г., район „Южен“ – обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

За обработките ще се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация. При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) дезакаризацията ще продължи при следващ работен ден с подходящи за обработките условия.

Съветваме отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Растителнозащитните мероприятия ще бъдат отразени и на електронната платформа на БАБХ- ЕПОРД. Директна връзка със специализираното общинско предприятие „Дезинфекционна станция“ на телефон 032/99 03 18; 032/64 25 83; 032/64 41 56 или на електронен адрес:  dstancia.plovdiv@abv.bg

Поздравление по случай деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност от Костадин Язов – Кмет на Район „Южен“ Община Пловдив

Поздравление по случай деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност от Костадин Язов – Кмет на Район „Южен“ Община Пловдив

Уважаеми съграждани,

Скъпи учители и ученици,

Скъпи просветни и културни дейци,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност.

През вековете българската писменост и култура са оставили трайна следа в историята не само на Балканските народи, но и в историята на цяла Европа.

На 24 май се прекланяме пред славното дело на Светите братя, техните ученици и последователи и пред делото на всички онези, които са се посветили на Словото и Науката.

На този ден, българският народ изразява своята признателност и към българския учител, който разпалва искрата на знанието в душите на своите ученици.

Честит празник на всички Вас с пожелание за нови творчески успехи и непресъхваща жажда за нови познания!

 

Костадин Язов

Кмет на Район „Южен“, Пловдив