Абсолвенти засадиха още фиданки по алеята на ВУСИ

Абсолвенти засадиха още фиданки по алеята на ВУСИ

Абсолвентите от Випуск 2022 заедно със Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика и студенти от други курсове на ВУСИ продължиха традицията да засаждат дръвчета във вече създадената Алея на ВУСИ.

Инициативата стартира от завършилия миналата година випуск на Висшето училище по сигурност и икономика. През 2021 г. по повод на Деня на Земята абсолвентите засадиха пет фиданки липа и една фиданка гинко билоба в близост до сградата на вуза, с което поставиха началото на Алеята на ВУСИ.

Тази година по повод на Световния ден на околната среда – 5 юни, абсолвентите от Випуск 2022 засадиха пет дръвчета липа. Инициативата бе подкрепена от ръководството на вуза и от Студентския съвет. „Опазването на околната среда е важно за мен и се радвам, че съм част от това събитие и че мога да допринеса за озеленяване на района“, сподели Нонна Благова – четвъртокурсничка във ВУСИ. Представители на община Пловдив – район Южен, и ОП „Паркове и градини“ също дойдоха, за да окажат своята подкрепа на абсолвентите и висшето училище. Зам.-кметът на район Южен и възпитаник на ВУСИ г-жа Атанаска Тунтова помогна на студентите, като участваше в залесяването редом с тях. „Радвам се, че инициативата продължи и през тази година, и искрено вярвам, че тя ще продължава и занапред“, сподели тя.

С усмивки на лицата и удовлетворени от свършеното абсолвентите от Випуск 2022 оставиха своята следа и обещаха, че ще се връщат тук, за да наблюдават развитието на Алеята на ВУСИ.

Обработките срещу комари и кърлежи продължават и през следващата седмица

Обработките срещу комари и кърлежи продължават и през следващата седмица

Дейността на специализираните общински екипи от ОП „Дезинфекционна станция“ ще продължи и през следващата седмица с нощните обработки срещу кърлежи, комари и вредители по декоративната дървесна и храстова растителност. Ще се работи по следния график:

06.06.2022 г., район „Тракия“ – обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

07.06.2022 г., район „Западен“ – обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

08.06.2022 г., районитеЦентрален“ и „Южен“ – обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

09.06.2022 г., районите „Северен“ и „Източен“ –  обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

10.06.2022 г. – растителна защита по кестени,  рози и други декоративни  храсти по сигнали на граждани на територията на целия град.

За обработките ще се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) ДДД-дейностите ще продължат при следващ работен ден с подходящи за съответната обработка условия.

Съветваме отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Растителнозащитните мероприятия ще бъдат отразени и на електронна платформа на БАБХ- ЕПОРД.

Директна връзка със специализираното Общинско предприятие „Дезинфекционна станция“: телефон 032/99 03 18; 032/64 25 83; 032/64 41 56 или на електронен адрес:  dstancia.plovdiv@abv.bg