„Водичке,
Без теб не можем
тук ние сега,
ти си ни нужна
царице-вода!

Играем и пеем,
и учим се всички,
но винаги с чисти
ръчички, очички.

Без тебе не могат
цветята, житата
Без теб ще я няма чистотата!

В реки и морета
щом ти си се сбрала
на хора и птички
живот ще си дала.“

/стихотворението е спечелило една от първите награди в литературния конкурс/

Приключиха двата онлайн конкурса обявени от кмета на район „Южен“ Костадин Язов във връзка с отбелязването на Световния ден на водата 22 март.

Ежегодните конкурси на район „Южен“ посветени на водата тази година се превърнаха в национални. В тях взеха участие близо 200 ученика от цялата страна: Пловдив, Русе, Кърджали, Бургас, с. Долно Камарци Софийска област и село Братя Даскалови, област Стара Загора.

„Със своите прекрасни рисунки учениците ни показаха отново своето отношение към този безценен дар водата, отношението си към майката природа, към ресурсите на планетата, които ако не ги съхраняваме и опазваме ще изчезнат. Не мога да не споделя и малките литературни творци, които са сътворили истински шедьоври чрез своите литературни произведения  за водата, без която наистина не можем. За това нека я ценим и пазим, за да има за всички живи същества на планетата Земя.“- сподели кметът на район „Южен“ г-н Костадин Язов.

„Благодарим на всички участници и се надяваме пак да участват в нашите екологични конкурси, защото само така ще изградим едно екологично съзнание в подрастващите поколения и ще запазим красивата ни природа чиста„ –  допълни той.

Протоколи от класираните участници в двата онлайн конкурса обявени от кмета на район „Южен“ Община Пловдив г-н Костадин Язов, във връзка с отбелязването на Световния ден на водата 22.03.2021 г.