НАЧАЛО / ИНФОРМАЦИЯ / ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ДЕТСКИ ЯСЛИ:

ДЯ „Слънчо“  

Р-н „Южен“, ул. „Георги Кондолов“ №  43Б  

Телефон: 032/692-952  

Директор: Емилия Герасимова

 Детска ясла „Слънчо“ се намира в район „Южен“ на улица  „Георги Кондолов“ № 43Б. В детската ясла функционират четири групи. Всяка има самостоятелен вход и се състои от отделно обособени помещения – приемна, обширни игрални, спалня, трапезария, санитарен възел и изолатор. Помещенията отговарят на всички здравни изисквания на МЗ. Сградата се отоплява с локално парно на газ, което позволява поддържането на оптимална температура и в най-студените дни. Отделно всяка група е снабдена с климатик за поддържане на необходимата температура през летните дни. В основната сграда се намира кухненския блок.

Децата в яслата се възпитават от висококвалифициран персонал с дългогодишен практически опит. Те придобиват знания и умения, съобразени с възрастта им. С радост и игри се отбелязват културни и традиционни празници.

ДЯ „ Мечта“  

Р-н „Южен“, ул. „Стамат Икономов“  № 28  

Телефон: 032/692-824

Директор: Поля Пенова

Детска ясла „Мечта“ се намира в район „Южен“ на ул.„Стамат Икономов“ № 28 – тихо и закътано  местенце, далеч от шумни булеварди. В детската ясла функционират четири групи, като всяка група има самостоятелен вход и се състои от  отделно  обособени помещения –  приемна, обширна игрална, спалня, трапезария, санитарен възел и изолатор. Детското заведение  се отоплява с локално парно на газ, което позволява поддържането на оптимална температура  и в най-студените дни. Към основната сграда има кухненски блок, в който ежедневно се приготвя вкусна и здравословна храна.

Отглеждането и обучението на децата се осъществява в добре оборудвани игрални помещения, както  и  в богато озеленения прилежащ двор от 2 декара. Децата в яслата се възпитават от висококвалифициран персонал с дългогодишен опит. В резултат на техните всеотдайни грижи и добрата материална база, нашите деца се отглеждат с много любов. Те растат здрави, добре възпитани, с развити говорно-моторни и емоционални умения.

ДЯ „Климентина“  

Р-н „Южен“, ул. „Калиакра“ 1А  

Телефон: 032/692-3525 

Директор: Атанаска Минчева

Детска ясла „Климентина“ е самостоятелна детска ясла, в която функционират три яслени групи. Всяка група  има  ситуиран самостоятелен вход и се състои от отделно обособени помещения – приемна, обширни игрална, спалня, трапезария и санитарен възел. Обзавеждането на всички помещения е съобразено с анатомо-физиологичните особености на децата в период на ранно детство.

Храненето е съобразено с нормативните изисквания на МЗ, като храната се приготвя на място в изграден, в основната сграда кухненски блок. Професионалната грижа за децата се осъществява с много любов от високо квалифицирани медицински специалисти и педагог.

Основен приоритет в работата на детското заведение  е здравето и обучението на децата, тяхното спокойствие, безопасност и сигурност. Озелененият и поддържан двор позволява децата да играят продължително и  свободно на открито и чист въздух.

ДЯ „Патиланци“  

Р-н „Южен“, ул. „Георги Икономов“ № 12  

Телефон: 032/699-236  

Директор: Дафинка Йорданова

Детска ясла „Патиланци“ се намира на тиха улица в район „Южен“. Тя разполага с шест групи. Това е най-голямата детска ясла в района. Детското заведение е с 45 годишна традиция в отглеждането, възпитанието и обучението на деца до 3 годишна възраст. В детската ясла децата се обгрижват с много обич, търпение и професионализъм от добре подготвен медицински и помощен персонал. Целодневният престой на децата е организиран по дневен режим, съобразен с възрастта им.

Детската ясла има голямо дворно пространство с южно изложение и обособени площадки за игра на всяка група. Групите разполагат с просторни занимални, в които децата се обучават и подготвят за традиционни празници и организирани тържества. Обзавеждането на помещенията е съобразено с възрастта и интересите на децата.

 

ДЕТСКИ КУХНИ:

ДК „ Звездичка“

Р-н „ Южен“, ул. „Георги Кондолов“ № 43А

Телефон: 032/670-168

Директор:  Анастасия Костадинова

Детска кухня „Звездичка“ се намира в Район „Южен“ на ул. „Георги Кондолов“ № 43А. Храненето на децата в детската  кухня може да започне от десетмесечна възраст и да продължи  до тригодишна възраст. В детската кухня се предлага разнообразно тристепенно обедно меню:

– супа – 150 гр.

– основно- 150 гр.

– десерт – 150 гр.

       За най-малките (от десет месеца до една година), кухнята предлага меню с адаптирано мляко и без белтък на яйце. Спазват се стриктно всички изисквания за приготвяне на здравословна и вкусна храна от усмихнат и квалифициран персонал.

Детска кухня „Звездичка“ разполага със шест пункта, ситуирани на следните адреси:

 Централен пункт /кухня майка/ – ул. „Г.Кондолов“ № 43а с работно време на пункта – от 11:30ч. до 12:10ч.

  1. Пункт на ул. „Д. Талев“ № 59 с работно време на пункта – от 11:10ч. до 12:00ч.
  2. Пункт на ул. „Г. Икономов“ № 12 с работно време на пункта – от 11:10ч. до 11:45ч.
  3. Пункт на ул. „Захариево“  № 71/кв. Коматево/ с работно време –  от 11:30ч. до 12:00ч.
  4. Пункт на ул. „Кичево“ № 42, ап.2. с работно време – от 11:00ч. до 12:00ч.
  5. Пункт на ул. „3ти март“ № 28 с работно време – от 11:00ч. до 11:45ч.

Необходими документи за кандидатстване в детската кухня:

 Копие от Акт за раждане + оригинала за справка.

  1. Заявление-декларация по образец (ще я получите в канцеларията).
  2. Удостоверение от личен лекар, относно захранването на детето с

прясно мляко и яйчен белтък.

 Документи за записване на деца в детска кухня „Звездичка“ се приемат на ул. „Георги Кондолов“ 43А.

      При възникване на въпроси, свързани с детската кухня, моля, обръщайте се към г-жа Костадинова – Директор на ДК „Звездичка“.

Работното време на Детска кухня „Звездичка“ с родители е от 08:00ч. до 13:00ч.- всеки работен ден.

Документи за прием в ДК