Всеки ден броя на заболелите от Ковид 19 в страната расте!

Загрижени за здравето на гражданите, Кметът на Район „Южен“,

г-н Костадин Язов с подкрепата на фирма „Самоконтрол ООД“, дариха на всички детски градини на територията на района антибактерицидни лампи за пречистване и дезинфекция на въздуха –„UV-V100 Самоконтрол“.

 

Лампата UV-V Самоконтрол е преминала изпитания и функционални тестове, които доказват нейната ефективност за унищожаване на бактерии, вируси, микроби, плесени и спори до 99.99%, както и изпитания за безопасна работа в присъствието на хора. Изпитанията са проведени от отдел Микробиологични фактори, НЦОЗА, Министерство на здравеопазването.

Устройството e предназначено за употреба в медицинските центрове, болници, поликлиники, операционни, манипулационни, кабинети, стоматологични кабинети, диагностични и лабораторни помещения, детски и учебни заведения, чисти производствени помещения, хранителни блокове, складове, офиси, домове и всички места, където има потенциална опасност от пренасяне на инфекции по въздух.

 

„Същото устройство функционира повече от година в административната сграда на Район „Южен“, като по този начин се грижим за здравето и безопасността на служителите и гражданите!“ сподели г-н Язов.

За пореден път нашите партньори от „Самоконтрол ООД“ показаха съпричастност и готовност да помогнат за  опазването на здравето и борбата с Ковид 19!