Община Пловдив кани всички граждани да се включат в първата кампания за общоградско почистване на цялата урбанизирана територия на Пловдив. Тя е под надслов „Чисто зелено“, а целта е да бъдат почистени някои от най замърсените градски части във всички райони на града, сред които междублоковите пространства, тепетата и река ,,Марица“.
В рамките на инициативата ще бъде почистван битов отпадък, който ще бъде разделно събиран, както и растителен.
Всички районни администрации са определили пунктове, на които желаещите да се включат в инициативата ще получат чували и ръкавици, включително и чували за разделно събиране. Всеки пункт ще обхваща даден микрорайон, който гражданите ще почистват.
На всяка една от локациите ще има служители на Община Пловдив/районните администрации, които ще съдействат на гражданите.
За участниците е предвиден и награден фонд, осигурен от партньорите в кампанията. На всяка една от посочените локации ще бъдат разположени кутии, за тези които се включат в общоградското почистване. В кутиите гражданите ще пускат листчета с име и телефонен номер за участие в томбола. В края на деня във всеки район ще бъдат изтеглени печелившите.
Ето и пунктовете за раздаване на материалите в Район „Южен“:
1. Парк „Георги Кондолов“
2. Парк „Райчо Кирков“
3. Парк „Кронщат“
4. Парк „Бели брези“
5. Кметство р. „Южен“
6. Кв. „Коматево“ – книжарницата
7. Ж.К. „Южен полъх“ – магазин
Елате да почистим нашия град заедно!