Над 770 граждани, служители от администрацията на Район “Южен“, детските кухни, ясли, градини и училища се включиха в кампанията „Чисто зелено“ в Район “Южен“. Инициативата на Община Пловдив имаше за цел всички ние да изчистим междублоковите пространства и зелените площи в кварталите. В района имаше обособени осем пункта, където се раздаваха материали за почистването и всеки можеше да пусне лисчте с имената и телефон за участие в томболата от награди, осигурени от дарители.

Повече от 850 чувала с разделно събрани отпадъци събраха гражданите на Южен в акцията . Най-активни бяха участниците от комплекс „Южен полъх“, където кметът лично даде пример.

Денят завърши с тегленето на томбола между участниците, спечелилите ще се радват на 2 броя ваучери от ДЕКАТЛОН, 2 броя ваучери от МАКСКОМ, 3 броя ваучери от ЛИБХЕР, също така 1 кг. кафе, 12 броя олекотени завивки, 2 броя раници, 5 стека бира, 2 комплекта чаши за бира, 5 бр. книги, 8 броя туристически чаши осигурени от нашите спонсори.

Късметлиите бяха изтеглени от г-н Костадин Язов – кмет на Район “Южен“ и Зам.-кмета г-жа Атанаска Тунтова. Големите награди – ваучери на стойност 100 лева отиват при две дами –  Анета Георгиева  и Недялка Маленова. На всички печеливши ще се обадим лично по телефона. Списъкът с имената на щастливците ще публикуваме възможно най-скоро на сайта на Района и във Фейсбук страницата.