Емоции, движение, радост и еуфория заляха двора на ДГ „Албена“ в Район „Южен“

Емоции, движение, радост и еуфория заляха двора на ДГ „Албена“ в Район „Южен“

Емоции, движение, радост и еуфория заляха двора на ДГ „Албена“ днес 29.10. 2023г.. За девети пореден път детското заведение се включи в отбора на най-активните детски градини и училища в страната, подкрепяйки инициативата на Сдружение „BG Бъди активен“, а именно „Европейски ден на спорта в училище“.
Тази инициатива е част от националната кампания Now We MOVE. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред подрастващите в цяла Европа и да включва колкото може повече детски градини, училища и организации.
Спортният празник премина под надслова „Който знае що е спорт, той е силен смел и горд!“ Основен акцент бяха игрите с екологична насоченост, като по този начин подкрепихме инициативата Спорт #БезОтпадъци.
Благодарим на специалните ни гости – Ани Узунова – най-успешната волейболистка в историята на Марица (Пловдив), европейска шампионка през 1981г., а също така е бронзова медалистка от Олимпиадата в Москва през 1980г. има и бронзов медал от Европейско през 1979г. Узунова е двукратна носителка на Купата на Конфедерациите с отбора на италианския Бари (Бари). В Кампобасо я наричат „Ана на чудесата“.
Специален гост на събитието бе Добрин Орловски – юноша на Локомотив Пловдив, подписал първи професионален договор на 19 г. с Локо Пд. Шампион на България, бронзов медалист с Локо Пд.Играл още в Ботев Пд, Спартак ПД, Беласица и Вихрен Сандански. В чужбина Иртиш Павлодар(Казахстан) и SC Scarbarough (Toronto, Canada).Младежки Национален отбор U21.Магистър по Спортен Мениджмънт НСА.В момента треньор в Локомотив Пловдив на U15!
Проведените кратки демонстрации и открита тренировка с децата, помогна да обикнат спорта и да обръщат повече внимание на двигателната си култура.
Официални гости на събитието бяха – Главен Експерт Образование и култура – Петя Шаркова и Главен Експерт Екология- Евтимия Първанова.
Над 140 детски усмивки, заедно с отбора на най-добрия педагогически екип и неговия главен капитан Виолета Димова, директор на ДГ „Албена“ дадоха старт на най-активния ден. Вярваме, че редовната работа с подрастващите и насърчаването на спорта и физическата активност са важна предпоставка за отглеждането на здрави деца.