За втора поредна година в Пловдив ще се проведе общоградско почистване

За втора поредна година в Пловдив ще се проведе общоградско почистване

На 14 май (неделя) ще бъде даден старт на кампанията „Чисто зелено“ – общоградската инициатива за почистване на цялата урбанизирана територия на Пловдив в един ден. Началният час на събитието е 10:00 ч. и ще продължи до 16:30 ч.

Мащабната акция се проведе за първи път миналата година като в нея се включиха хиляди пловдивчани и бяха събрани над 20 тона отпадъци.

Тази година инициативата е насочена към междублоковите пространства в шестте района на града, както и към Младежки хълм, Хълм на освободителите (Бунарджик), Данов хълм (Сахат тепе) и парк „Розариум“, Гребна база – Пловдив.

Целта на кампанията е да бъдат почистени някои от най замърсените градски части, а гражданите да бъдат приобщени към идеята за опазване на околната среда.

За улеснение на участниците, на територията на всеки един от административните райони са определени пунктове за получаване на чували за събиране на отпадъци, ръкавици и дезинфектанти. Ето и местата:

– Младежки хълм – Детска железница

– Хълм на освободителите (Бунарджик) – паметник „Васил Левски”

– Данов хълм (Сахат тепе) – площадка под Часовниковата кула

– Парк „Розариум“

– Младежки център на Гребна база – Пловдив

– междублокови пространства – от районните администрации и домоуправители

Пунктове за получаване на чували за събиране на отпадъци, ръкавици и дезинфектанти ще има в парковете Кронщад, Коматево, Бели брези, Райчо Кирков, Източна Румелия, комплекс Южен полъх и кметството. Очакваме Ви!

Нека отново обединим усилията си и надградим резултатите, които постигнахме през 2022 г., за да направим Пловдив по-чист и зелен!