ХАЙДЕ НА ХОРОТО!

ХАЙДЕ НА ХОРОТО!

Събитието под надслов „ХАЙДЕ НА ХОРОТО“ е част от културния календар за 2023г. в район „Южен“. То ще се проведе на 7 октомври /събота/ от 15.00 часа в парк „Райчо Кирков“.

Кметът на Район „Южен“ Костадин Язов кани всички жители от района, както и техните приятели и гости на града да се хванем на хорото на специално изградена за събитието сцена.

Ела и танцувай с професионалистите  от фолклорен ансамбъл „ТРАКИЯ“, музикална формация „ЕТНО РИТЪМ“ с гост изпълнители Христина Анастасова, Веселин Кузмов и Румен Илиев, танцова формация „ЕЛИКА“, ФТА „ИГЛИКА“, формация за автентичен фолклор „КУКЛИЦИ“ и клуб за танцово изкуство „ВЕЗЕНИЦА“.

Чакаме Ви на сцената в парк „Райчо Кирков“ да посрещнем есента като се хванем на хорото!

В район Южен отбелязахме 4-ти октомври – Световния ден за защита на животните

В район Южен отбелязахме 4-ти октомври – Световния ден за защита на животните

Заместник-кметът на район „Южен” г-жа Тунтова и еколозите от администрацията връчиха награди на двама собственици на новорегистрирани кучета в кампанията, организирана от  Община Пловдив „Регистрирай куче  и спечели награда – 2023 г”. Печелившите картони са № 11525 и 11700 и са избрани  на случаен принцип чрез електронната система за административна регистрация на домашните кучета.

Стопаните получиха предметни награди, предназначени за грижата към техните любимци, както и  авторска ръчно изработена чаша.

Кампанията се провежда за девета поредна година и е насочена към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и надлежно декларират притежаването им. Целта на инициативата е да насърчи стопаните да изпълняват задълженията си .