Усилено пръскат срещу комари, извънредно обработват дворовете на детските градини

Усилено пръскат срещу комари, извънредно обработват дворовете на детските градини

Усилено пръскат срещу комари, извънредно обработват дворовете на детските градини

От началото на седмицата екипите на „Дезинфекционна станция“  започнаха истинска офанзива срещу комарите в Пловдив, увери директорката на общинското предприятие Петя Дингилева.

През следващите два дни – четвъртък и петък, извънредно ще бъдат обработени дворовете на детските градини, като това ще стане след 18:30 часа, когато децата са си тръгнали.

„Времето е подходящо и очакваме максимален ефект от пръсканията. Не сме спирали да работим, но непрестанните дъждове отмиваха препаратите, намалявайки тяхната ефективност“, коментира Дингилева.

По думите ѝ още в началото на пролетта е стартирала  ларвицидна обработка на биотопите на комари.  Оттогава река Марица се третира постоянно, защото освен по разливите вода се задържа и върху растителността, а това също е предпоставка за развитието на комарите. Почти всяка нощ се обработва и Гребният канал. Работата в зелените площи се координира с „Градини и паркове“, тъй като тревата трябва да е окосена.

Дъждовното време създава особено благоприятни условия за популацията и развитието на възрастните комари. Някои видове снасят яйцата си върху мокри или влажни повърхности, откъдето много бързо се разпространяват. Размножаването им може да тръгне от изоставен съд с вода в необитаеми къщи или дори по терасите.

Когато гражданите видят рояци комари, директорката на „Дезинфекционна станция“ ги призовава да сигнализират директно в общинското предприятие, за да могат специалистите да локализират точното място, откъдето насекомите се разпространяват. С 13-годишния си опит в „Дезинфекционна станция“, Дингилева е категорична, че срещу комарите никога не се е пръскало толкова много, колкото тази година.   

Препаратите, които се използват в съответната препоръчителна доза и концентрация, са разрешени за употреба от Министерството на здравеопазването. Телефоните на ОП „Дезинфекционна станция“ са 032/99 03 18, 032/64 25 83 и 032/64 41 56.

Малките – големи таланти от Арт Войс Център откриха концерта в парк “Райчо Кирков“

Малките – големи таланти от Арт Войс Център откриха концерта в парк “Райчо Кирков“

Малките – големи таланти от Арт Войс Център откриха концерта в парк “Райчо Кирков“ в р-н „Южен“ снощи и радваха многобройната публика. Идеята на Фестивала „Пловдив СтоЛица на песента“ е да гостуват едни от най-успешните вокални школи в България, да им бъде предоставена професионална сцена, на която да представят своя музикално – сценична програма. Гости бяха Арт център „Стриндженто“ гр. София с ръководители Светлана и Емил Струнджеви; вокална школа  „Септима“- гр. Балчик с ръководител Марина Морозова; Детска вокална  студия „До ре ми“ – гр. Силистра с ръководител Бонка Скорчелиева; Максим Ялнъзов –  гр. Варна с ръководител Мила Маврова; Арт център Кърнолски –  гр. София с ръководител Снежана Полихронова-Кърнолска.

Всички участници получиха подаръци от  спонсорите.

Благодарим на малките певци за чудесната вечер!

„Кино под звездите” се завръща в Пловдив с 12 безплатни прожекции в парковете на града

„Кино под звездите” се завръща в Пловдив с 12 безплатни прожекции в парковете на града

„Кино под звездите” се завръща в Пловдив за трета поредна година от 21 юни до 16 юли. Очаквайте ни в любими пловдивски паркове с 12 напълно БЕЗПЛАТНИ прожекции.

Очакваме Ви на 24ви юни с филма „Чалга„ в парк „Бели брези“ в 21:00 часа,

„Чалга“ е новият филм на Мариан Вълев – за обърканите мечти и изгубените млади хора.

Тази година 10 локации във всички райони на града ще станат отново част от поредицата БЕЗПЛАТНИ прожекции на  „Кино под звездите“. От 21 юни до 16 юли пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на 12 прожекции на открито.

Всички български заглавия ще бъдат със субтитри на английски, а прожекциите на пълнометражните филми ще са предшествани от избрани късометражни филми.

Началният час на прожекциите е 21:00 часа.

Можете да си носите по нещо удобно за сядане (въпреки че осигуряваме и седящи места, те бързо свършват) и евентуално нещо против комари.

Събитията на „Кино под звездите“ се реализират с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2023 година. Проектът е финансиран от община Пловдив по Компонент 1 – „Фестивали и значими събития“.

Пълната програма ще намерите на нашия интернет сайт https://kinopodzvezdite.com/

или на фейсбук страницата https://www.facebook.com/kinopodzvezdite/.

 

Програма „Кино под звездите“ Пловдив 2023″

           
           
  дата Локация Филм    
           
1 21.6.2023 гр. Пловдив, Младежки хълм, 21:15 часа Майка сряда С+
2 22.6.2023 гр. Пловдив, Младежки хълм, 21:15 часа Шекспир като улично куче четвъртък C
3 23.6.2023 гр. Пловдив, Парк Каменица, 21:00 часа Тичам към теб петък B
4 24.6.2023 парк Белите Брези, кв. Кючук Париж, 21:00 часа Чалга събота C+
5 25.6.2023 парк Белите Брези, кв. Кючук Париж, 21:00 часа Как се научих да лета неделя B
6 28.6.2023 гр. Пловдив, Гребна база, 21:00 часа Аз съм Златан сряда C
7 29.6.2023 гр. Пловдив, Ротари парк Тракия, 21:00 часа Великото пътешествие 2 четвъртък A
8 30.6.2023 гр. Пловдив, ,район „Източен“ Симон Боливар Изкуството да падаш петък B
9 8.7.2023 гр.Пловдив, Парк Лаута, 21:00 часа Идиотският триъгълник събота C+
10 9.7.2023 гр.Пловдив, Парк Елит, 21:00 часа Завръщане 2 неделя C
11 15.7.2023 гр. Пловдив, гр. Пловдив, Рибница, 21:00 часа Бягство събота C
12 16.7.2023 гр. Пловдив, Парк Красива България, 21:00 часа Доктор на повикване неделя C